GESCHIEDENIS


HME Orthokliniek als kliniek is relatief jong en opgericht in 2016. De kliniek heeft haar focus op complementaire geneeskunde en deelt het pand met HME Medical, welke gespecialiseerd is in preventief medisch onderzoek. De kliniek is een modern en ruim opgezet kliniek aan de rand van Haarlem onder leiding van Carel Hoffman jr, directeur en orthomoleculair specialist. Het team bestaat op dit moment uit een team van zes enthousiaste medewerkers.

Gedachtengoed

Het gedachtegoed van de kliniek komt voort uit de ruime ervaring van twee natuurartsen, namelijk Drs. Carel Hoffman sr, natuurarts en Drs. Jaap Reijntjes, natuurarts. Hun ervaring, denk- en werkwijze is vertaald naar een moderne en geprotocolleerde aanpak, waarbij de toepassing van diagnostiek veelvuldig wordt gebruikt. Hiermee is de basis gelegd om complementaire geneeskunde op hoog niveau, waarbij patiëntveiligheid geborgd is, te kunnen bieden. Tevens is de basis geschapen om een nieuwe generatie natuurartsen op te leiden.

Historie

Medisch Centrum Walborg / Carel Hoffman sr, arts
Carel Hoffman sr. is de grondlegger van het Medisch Centrum Walborg te Amsterdam. Gestimuleerd vanuit zijn medische opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in individueel gestuurde geneeskunde. Hiermee wilde hij invulling geven aan het centraal stellen van de mens en zijn eventuele klachten (holistische benadering). Hij was fervent aanhanger van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Vanuit deze gedachte worden de inzichten uit de reguliere en complementaire geneeskunde om tot een optimaal resultaat te komen. Gedrag, Voeding en Levensstijl speelden een grote rol bij de benadering van zijn patiënten. Daarnaast vond hij educatie van mensen over hun gezondheid belangrijk.

Orthokliniek ’t Gooi / Jaap Reijntjes, arts
Jaap Reijntjes is de grondlegger van Orthokliniek ‘t Gooi. Jaap Reijntjes heeft een brede medische opleiding genoten en is 11 jaar werkzaam geweest als apotheekhoudend huisarts. Daarnaast heeft hij zijn medische kennis uitgebreid met onder andere natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. In 1991 heeft hij zich als consultatief arts in Hilversum gevestigd, waarin hij zijn kennis, deskundigheid en ervaring als regulier arts combineerde met inzichten over de complementaire- en aanvullende/alternatieve geneeswijzen.