BEHANDELMETHODEN


Bij de uitvoering van het behandelplan kan worden besloten ter ondersteuning onderstaande behandelingen in te zetten. HME Orthokliniek heeft zich gespecialiseerd in de volgende behandelingen:


Orthomoleculaire behandeling

7#tmOrthomoleculair is een samenvoeging van “ortho” dat goed of juist betekent en “moleculair” dat slaat op de moleculen, die in onze cellen en in de voeding voorkomen. Binnen HME Orthokliniek maken wij veel gebruik van het toevoegen van nutriënten per injectie, bijvoorbeeld vitamine B12, en/of supplementen.

HME Orthokliniek past orthomoleculaire geneeskunde breed toe. Deficiënties in nutriënten komen veel voor; om de daadwerkelijke oorzaak van de klacht te behandelen, passen wij gerichte diagnostiek toe.  


Natuurgeneeskundige behandeling

7#tmNatuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierin staan aandacht en bewustwording centraal; wat draagt bij aan de gezondheid en wat niet. Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen over o.a. reinigen (ontgiften, detox), vasten, voeding en dieet, beweging, ademtherapie, natuurlijke middelen en supplementen.

HME Orthokliniek past natuurgeneeskundige behandelingen veelvuldig toe. Het activeren van het zelfherstellend vermogen is daarbij een van de primaire doelstellingen. 


Celtherapie en orgaantherapie

3r7hCeltherapie volgens de Zwitserse arts prof. dr. Paul Niehans is een behandeling waarbij cellen of celextracten toegediend worden, waardoor organen en weefsels als het ware een verjongingskuur ondergaan. De therapie kan ondersteuning bieden bij degeneratieve ziekten. Orgaantherapie is een moderne vorm van celtherapie, waarbij de bereiding van de medicatie nog verder verfijnd is en heeft daardoor minder bijwerkingen.

HME Orthokliniek heeft het meeste ervaring opgedaan bij gewrichtsklachten, zoals arthrose en osteoporose. Daarnaast wordt deze therapie in selectief ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem.


Neuraal therapie

e@6tStoorvelden in het lichaam, bijvoorbeeld littekens of  ontstekingen, kunnen allerlei ziekteverschijnselen zoals pijn en orgaandysfunctie veroorzaken.  Bij neuraal therapie volgens Huneke worden deze stoorvelden of segmenten behandeld met procaïne injecties. Procaine heeft een bloedvatverwijdend effect alsook een regulerend effect. Een procaïne injectie in een litteken kan rugpijn of hoofdpijn doen verdwijnen.

HME Orthokliniek past deze therapie vaak toe bij pijnklachten als onderdeel van de totale behandeling. 


Ondersteuning met LDN

#h78LDN staat voor Low Dose Naltrexone. Het is een middel om het immuunsysteem en de hersenstofwisseling te versterken door activatie van het endorfinesysteem. Het middel wordt ingezet bij diverse chronische klachten, met name auto-immuunaandoeningen.

HME Orthokliniek heeft bij het gebruik van dit middel het meeste ervaring opgedaan bij PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom) en de ziekte van Hashimoto.


Ontgiftingstherapie

mo7!Veel chronische ziektes worden veroorzaakt door afzetting van allerlei gifstoffen in het lichaam.  Ontgifting van het lichaam zorgt ervoor dat het lichaam beter functioneert en klachten die al jaren bestaan, verminderd worden.  Eventuele “ontgiftigingsreacties” zijn een teken dat de therapie aanslaat en het lichaam zijn afvalstoffen loslaat.

HME Orthokliniek past ontgiftingstherapieen veelal breed toe, denk hierbij aan diëten, vastenkuren en ondersteuning door middel van supplementen.